Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.comSabtu, Ogos 15, 2009

SIASAT LEMBU KORBAN LAJU JE...
Pas desak SPRM siasat dakwaan

SHAH ALAM - Dewan Pemuda Pas mendesak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) supaya menyiasat dakwaan Ketua Pegawai Eksekutif Kuala Demensi, Tiong King Sing, bahawa syarikatnya memberikan RM10 juta kepada Presiden MCA, Datuk Ong Tee Keat, untuk urusan mesyuarat bahagian parti itu tahun lalu.

Ketuanya, Nasruddin Hassan berkata, adalah jelas isu ini harus menjadi tumpuan kepada SPRM kerana King Sing secara jelas telah mengeluarkan kenyataan dan mengakui bahawa wang tersebut telah diserahkan kepada presiden MCA itu.

“Sebuah laman web itu telah menyatakan secara jelas bahawa wang yang dikatakan derma itu diserahkan King Sing secara tunai,” katanya dalam satu kenyataan, semalam.

Sebelum ini, akhbar melaporkan King Sing yang juga Pengerusi Kelab Penyokong Barisan Nasional (BN) mendermakan RM10 juta kepada Presiden MCA bagi menjalankan aktiviti berkaitan bahagian MCA.

Nasruddin berkata, keadaan ini adalah jelas, isu Zon Bebas Pelabuhan Klang (PKFZ) menyebabkan orang Cina akan terus menolak MCA dalam arus perjuangan politik negara.

Beliau berkata, jika SPRM atau pihak berkuasa tidak melakukan tindakan, Pas akan bertindak dengan membuat laporan berkaitan isu ini bagi mengetahui sandiwara yang dilakukan pemimpin BN terbabit.

sinarharian


E-Jariah: Beri sekali dapat banyak kali...
Daftar SEKARANG!!! Pulangan LUMAYAN !!!
Kelab BlackV6
BELI BUDU,DODOL,SERUNDING ONLINE...SUE 013-9650658
Blog YB Nizar Jamaluddin
Iklan di Biaqpila cuma RM30 sebulan (Iklan Banner+Teks) >> email ke biaqpila(at)gmail.com
KOMEN
0 KOMEN

0 komen (Sila komen sikit..):

Catat Ulasan

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive