Dey Macha

Dey Macha
NAK TERSENGIH SELALU? SILA LIKE BIAQPILA PAGES

Kasi like saja apa ada hal...

Biaqpila on Facebook
IKLAN BANNER RM30-TEKS RM10 SEBULAN biaqpila(at)gmail.com



Jumaat, Ogos 14, 2009

Penah dengar cerita ini tak?



Oleh ustazah dyLLa

Pernah dengar cerita mengenai seorang muslimah yang memakai tudung dan menutup aurat dengan sempurna hampir dirogol ketika pulang dari tempat kerja??...rata-rata pernah tapi tak apa...sekadar mengingatkan...aku pun baru tau... ~hehehe

Satu hari dia selesai kerja lewat malam...jadi dia membuat keputusan untuk menggunakan short cut di sebuah isolated lane yang persekitarannya kurang menyenangkan...tiba-tiba dia ternampak seorang lelaki yang bersandar pada dinding di lorong itu merenung ke arah dia...

Dia tak rasa bangga atau rasa macam lelaki itu nak tackle dia...dia rasa sangat takut lalu sepanjang perjalanan dia menyebut nama Allah, memohon perlindungan dan membaca ayat kursi...lepas je dia lalu dpn lelaki tu, dia sempat toleh dan lelaki itu buat tak endah saja...

Alhamdulillah, dia pulang dengan selamat...pagi esok, dia terbaca satu berita tentang seorang wanita dirogol di lorong yang sama 10 minit selepas dia berlalu pergi...dia sangat yakin lelaki yang merenung ke arah dia adalah perogolnya...

Dia terus ke balai polis, membuat laporan sekaligus menjadi saksi kes tersebut...dia sangat teruja dan ingin tahu mengapa bukan dia yang menjadi mangsa???...bukan dia nak minta tapi cuma pelik...lelaki itu menjawab, "tak, malam itu kau tidak berseorangan. aku nampak dua orang pemuda berdiri di kiri dan kanan kau sepanjang perjalanan kau di situ...kalau memang betul kau berseorangan semalam, sudah aku rogol"...

Dia sangat terkejut mendengar jawapan tersebut...lalu memanjatkan syukur kepada Allah kerana telah melindungi dia dan mungkin juga ayat kursi yang dibaca...

Moral of the story, jika kita sebagai hambaNya menurut segala perintah dan meninggalkan segala laranganNya, Dia pastinya akan sentiasa dekat dgn kita dan memelihara kita...muslimah itu sangat menjaga auratnya dan memang muslimah yang menjaga batas-batas yang ditetapkan Islam...mungkin dua orang lelaki yg menemani wanita itu adalah malaikat yang diutuskan Allah untuk menjaga hambaNya yang sentiasa ingat akan diriNya...ayat kursi sememangnya adalah ayat pelindung yang mustajab, selalulah amalkannya...

nurqaseh-dylla


E-Jariah: Beri sekali dapat banyak kali...
Daftar SEKARANG!!! Pulangan LUMAYAN !!!
Kelab BlackV6
BELI BUDU,DODOL,SERUNDING ONLINE...SUE 013-9650658
Blog YB Nizar Jamaluddin
Iklan di Biaqpila cuma RM30 sebulan (Iklan Banner+Teks) >> email ke biaqpila(at)gmail.com

2 ulasan:

  1. heheh ni dah lama dah..

    BalasPadam
  2. Elok cite ni Ustaz2 sebarkan dlm ceramah2.

    BalasPadam

Sendiri mau ingat...

LISTEN TO AL-QURAN ONLINE

Listen to Quran

Blog Archive